Erkende training

Een Brainspotting- training kan worden gevolgd bij één van de erkende trainers. Marie-Jose Boon is een internationale fase 1 en fase 2 trainer. Zij is reeds jaren innig betrokken bij het ontwikkelen en uitbouwen van deze nieuwe methode. Sinds 2016 worden echter ook trainingen in België georganiseerd. Bénédicte Leys is fase 1 trainer in België.

De officiële Brainspotting- website: http://www.brainspotting.com
David Grand komt regelmatig in Europa om zijn Master Class, Brainspotting fase 3 of 4 te geven. Hieronder een overzicht.

Enkele data in België:

Brainspotting Fase 1 (drie-daagse opleiding) wordt door Marie-Jose Boon en Bénédicte Leys gegeven:

Na de fase 1 Training ben je in staat Brainspotting toe te passen in je eigen praktijk.

 • Theorie en achtergrond: Basistechniek en basishouding
 • Demonstraties
 • Practica met de deelnemers
 • Gebruik van de Inside Window-, Outside Window- en Gazespotting-techniek
 • Toepassing van Brainspotting bij trauma, dissociatie, stressgerelateerde klachten, chronische pijnen en angststoornissen
 • Brainspotting en het brein.

Brainspotting Fase 2 (drie-daagse opleiding) wordt door Marie-Jose Boon en Bénédicte Leys gegeven:

De fase 2 Training biedt verdieping voor bestaande Brainspotting-therapeuten. Na afloop ben je in staat om Brainspotting toe te passen op specifieke vraagstukken. De training duurt drie dagen en begint met een korte herhaling van fase 1 technieken:

 • Inside Window-, Outside Window en Gazespotting-techniek
 • Grondhouding en interactie met cliënten gedurende een Brainspotting-sessie: Dual Attunement Frame
 • The uncertainty principle.

Gevolgd door deze nieuwe onderwerpen:

 • 3-Dimensionele Brainspotting-technieken
 • One-eyed Brainspotting
 • Z-Axis: close and far
 • Rolling Brainspotting
 • Activatie van de nervus vagus middels de oculo-cardiale reflex
 • Trauma en het brein
 • Brainspotting in specifieke situaties of met specifieke aandoeningen.

De intensive (vijf-daagse opleiding met maximum 10 deelnemers) wordt door Marie-Jose Boon  van woensdag 30 oktober tot en met zondag 3 november 2019 georganiseerd in Kapellen (Kapellen, inschrijven op www.antepassio.be of via benedicte@antepassio.be). VOLZET mogelijkheid op de wachtlijst te komen.
Nieuwe datum intensive: van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 maart 2020

Deze 5-daagse ‘Intensive’ wil een ultieme leerervaring aanbieden aan Brainspotting therapeuten. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 10 en de planning is 5 volle opeenvolgende dagen. Er zijn 10 ervaringsmomenten in het centrum van de groep waarbinnen elke deelnemer eenmaal als cliënt en eenmaal als therapeut aan de slag gaat. Marie-José zit naast de therapeut en begeleidt/onderwijst persoonlijk de therapeut in de meest verfijnde, technisch gevorderde en innovatieve Brainspotting processen. Telkens volgt ook een uitgebreide technische debriefing van de sessies om zo de leerprocessen nog te versterken. Tot conclusie kunnen we stellen dat de Intensive een master class is in het ontwikkelen van vaardigheden als gevorderde klinische Brainspotting therapeut.

 
 

Enkele data in Nederland:

BSP Fase 1 (drie-daagse opleiding) gegeven door Marie-Jose Boon in Amsterdam, Nederland op 24, 25 en 26 april 2020 (www.brainspotting.nl)

Damir Delmonte & Anna Buchheim op 7-8 december 2019 in Amsterdam, Nederland: ‘Problems & the Brain’; (www.brainspotting.nl)

BSP Fase 2 (drie-daagse opleiding) gegeven door Marie-Jose Boon in Amsterdam, Nederland op 27, 28 en 29 september 2019 (www.brainspotting.nl)  en op 12, 13 en 14 juni 2020.

Workshop Onno Van der Hart (twee-daagse opleiding) gegeven door Onno van der Hart in Amsterdam, Nederland op 20, 21 november 2020 (www.brainspotting.nl).

David Grand in Europa:

Brainspotting Fase 3 (drie-daagse opleiding) in Amsterdam (Nederland, www.brainspotting.nl) op 11-12-13 september 2020

Brainspotting MasterClass (drie-daagse opleiding) in Parijs (Frankrijk, www.ietsp.com) op 18-19-20 oktober 2019

Brainspotting Fase 4 (drie-daagse opleiding) in Parijs (Frankrijk, www.ietsp.com) op 23-24-25 oktober 2020